Categorii

Specials

All specials

 

 

Ce este o casă inteligentă?

Prezent și Viitor de case inteligente ... 

La neinițiați "casa inteligentă" poate fi asociată cu calculatoare, retele WiFi, sau chiar roboți care se deschid locuitorii lor oportunități fără precedent.

Nu se arată tot în acest film, poate azi, dar chiar și atunci este posibil la nivelul actual al tehnologiei este uimitor.

Desigur, nu folosiți în mod necesar produselor de la un singur brand, dar utilizarea tuturor elementelor din casa inteligentă de la un anumit producător va permite suschesvenno reduce costurile. Va oferim Conceptul inteligent Acasă folosind exemplul de produse Jablotron companiei, Republica Cehă, și nu numai ..


Spune-mi mai multe .....

"Smart House" la indemana lor


Elementul central al "casa inteligentă" poate deveni încorporat în peretele unui calculator ecran tactil. Nu are nevoie de acest computer butonul "mouse-ului" poate fi apăsat direct pe ecranul cu degetul, iar tastatura obișnuită pentru tastarea înlocuiește tastatură specială ecran. Proprietarii din ce în ce mai populare calculatoare portabile știu touch screen este convenabilă.

Embedded ecranul computerului censornym c poate fi util, de exemplu, ca un centru multimedia, care vă permite să reda filme, muzică, sau chiar pentru a arăta fotografiile digitale. Biblioteca de muzică, bibliotecă de film și fotografie de arhivă pot fi apoi plasate pe un alt calculator din rețeaua de domiciliu. Un astfel de calculator poate fi folosit pentru a controla dispozitivele automate (inclusiv reprogramare a acestora) pentru monitorizarea mediului și de securitate de acasă. Dar acest lucru va necesita un software special.

Puteți utiliza, de asemenea, un monitor tactil separat. Acesta poate fi instalat prin instalarea convențional cu cristale lichide ecran tactil ekrna. Funcționare Instalarea este destul de complicată, așa asamblare touchscreen de firme specializate.

Ecrane tactile Sami diferă de tehnologia de fabricație. În conformitate cu principiul de lucru sunt rezistiv, unde acustice de suprafață, infraroșu și proiectiv-capacitive. Pentru "case inteligente" sunt cele mai bune ecrane tactile de pe undele acustice de suprafață și rezistiv (de exemplu, IntelliTouch și AccuTouch de Elo TouchSystems).

Ecrane SAW furniza imagini de înaltă calitate, detecta cu precizie o simplă apăsare de deget sau un stilou, nu se teme de zgârieturi, sensibil la puterea de atingere. Ecrane rezistive sunt concepute pentru a fi utilizate în medii agresive, astfel încât superioare altor ecrane în fiabilitatea și durabilitatea. Ecrane touch rezistive au cea mai mare rezistenta la contaminare, suprafata nu se teme de lichide, condens, vapori, dar aceste ecrane au mai puțină transparență.

 

А что может Умный Дом?    Мифы и реальность ...

 

Computere embedded cu ecrane tactile sunt relativ ieftine. Calculator de Externe-a făcut, cu ecran LCD de 19-inch este în valoare de 1.000 dolari (model național de asamblare este de 200 $ mai ieftin), cu 12-inch - aproximativ 500 de dolari.

Oferă cele mai bune computere integrate, aveți nevoie pentru a avea grijă de creare a programului de control, nu uitați despre comoditatea de interfață (de exemplu, nasturi mari).

 

"Casa inteligentă" - mituri si realitate

 

А что может Умный Дом?    Мифы и реальность ...

 

Mitul №1. Nu am nevoie de inteligent Acasă.
Suntem pe deplin de acord cu acest lucru!Casa nu trebuie să fie deștept.Casa trebuie sa fie confortabil, confortabil și în siguranță. Este ceainic, care se va opri în mod automat numit inteligent? Un televizor cu o telecomanda, care permite nu sari pe canapea pentru a schimba canalele - minune? Dacă lumina pe zona din jurul casa ta este comutat automat în funcție de lumina și de ora din zi - dacă nu ar trebui să fie nici o surpriza? Sau poate ai nevoie pentru a afla ce casa ta este în jos sistemul de încălzire în cazul în care iarna va îngheța cei dragi, precum și necesitatea de a înlocui filtrele din sistemul de ventilație, doar prin miros caustic în cameră? Scurgeri de țeavă în baie ar trebui să vă informați despre petele de pe tavan, sau suna vecinii? Sistem HVAC instalată nu trebuie să fie de acord cu algoritmul de sistemul de încălzire? Sistemele mari consumatoare de energie topire a gheții, generatoare diesel, dispozitiv de stabilizare a tensiunii nu trebuie să aibă o comună de lucru algoritmi de optimizare? Cumparata de un sistem home theater rândul său, 5-7 Telecomenzi Control de la distanță cu instalare trivial funcție și utilizare, precum și disponibilitatea de simplu, ușor de înțeles chiar și pentru un dispozitiv de control copil cu care puteți stinge lumina, închide perdele, reglați temperatura în cameră, și un control deplin asupra echipamentelor audio-video, este un lux ? Pentru udare flori și gazon gazon plus, hrănirea peștilor și animale de companie papagalul în lipsa ta atrage în mod necesar vecinii? În cele din urmă. În cazul în care un elev știe tabla înmulțirii, iar celălalt nu, primul a considerat în mod necesar inteligent? Sau este normal? Nu.Casa nu trebuie să fie deștept. El ar trebui să fie bine.

Mitul №2. Casa inteligentă - că este foarte scump.
Ei spun persoana care cumpără un apartament mare sau de a construi o casa buna nu va salva. Puteți paria! Acești oameni trebuie să învețe pentru a distribui în mod corect banii, eliminarea cheltuielilor inutile și nejustificate. Este acești oameni cumparat primul modul "conservarea" a casei în timpul absenței prelungite de armonizare a sistemelor de lucru și mari consumatoare de energie, comutare automată și oprirea luminilor și home theater de control. Ei cred că mai multe mutări înainte și dau seama că salvează nu numai costurile "directe" de energie electrică și gaze naturale. Acest lucru permite sistemelor de inginerie costisitoare "mai moale" de resurse utilizare.

Mitul №3. Asta poate aștepta pentru mai târziu.
Selecția și adaptarea sistemelor de inginerie instalate în clădire, apartament, are loc de obicei în timpul construcției. În acest moment, crescând în mod serios costurile de viitorul proprietar la încălzire, ventilație, sanitare, apă, electricitate ... Continuați să tăiați, aranjament ferestre, usi, peisaj și teritoriu ... Și noi trebuie să amâne bani pe mobilier, televizoare, muzica buna ...
Conturi sunt în creștere și multiplicarea. În acest stadiu, întrebarea despre plăcerea de muncă și de viață în casa vine în jos pentru un simplu sisteme de transfer - ventilație, încălzire, electricitate ...
Cu toate acestea, se poate întâmpla ca sistemul "Mercedes", veți obține mai mult "Lada". Totul pare în regulă, dar nu ABS, ETS nu, nu la distanță de control, computer, de asemenea, climatizare, ventilatie si incalzire nu știu unul despre celălalt. Trebuie sa intelegi ca nu este construit. Înțelegeți că necesitatea de a armoniza activitatea de ventilație, aer condiționat, încălzire și management centralizat, pe bază de lumină nu este un moft.


Această cerință de timp. Este un sistem de, echipamente de inginerie complex integrat instalat in casa ta. Acest control de la distanță la îndemână pentru sistem complex, care se numește Casa Ta inteligent.

А что может Умный Дом?    Мифы и реальность ...

 

De control acasă inteligent

Metodele de control acasă inteligent

Sisteme de management de acasă inteligente de pe mobil sau telefon obișnuit

Sisteme de management inteligent acasă prin Internet

Control de la distanță cu telecomandă

Comenzi vocale

Oficiul pentru timpul acordat

Scenarii de managementControla orice dispozitiv din casa de la telefoanele obișnuite (sau celulare), cu apelare prin tonuri (volum, postul de televiziune, lumină, temperatură, inclusiv de ventilație, încălzire, etc.)

Acces intern

Diferențierea de acces la diferite părți ale casei (crama, dormitor, etaj tehnic, birou, etc.)

Controlul accesului în anumite zone: sosirea oaspeților cu "oaspeții" poate bloca accesul la anumite camere.

"Oaspeții". Atunci când este apăsat pe ușă tastatura blocată în camera în care prezența nedorită de persoane: crama, dormitor matrimonial, etc.

"Pericolul pentru copii." Atunci când este apăsat pe ușă tastatura blocată în cameră, care pot fi periculoase pentru copii: mansarda, tabloul de distribuție, sala de cazane, etc.

"Noapte bună". Atunci când este apăsat pe panoul tactil închis toate ușile și ferestrele, se activează o alarmă, iluminat de urgență, luminile se sting. Acum poti sa te duci la culcare în condiții de siguranță.

"Bună dimineața". Acest buton spune casei că ești treaz. Atunci când este apăsat, se oprește alarma, deblochează ușile din față, etc.

"Stânga". Cu acest buton, merge undeva, vă pot da semnalul să închidă și să încuie ușile de intrare și ferestrele, porniți alarma, etc. Toate acestea se face imediat după ce proprietarul iese din casa.
"Alarma". Cu un singur click puteți trimite un semnal de alarmă pentru controlul de poliție, ambulanță sau un incendiu brigada; raporteze prompt incidentul a avut loc.

Aceste butoane pot fi atât de mult mai mult, oricare dintre ele poate fi programat pentru a efectua un anumit număr de evenimente.


 

А что может Умный Дом?    Мифы и реальность ...

 

Alte funcțiiEchipa porti automatizate unlockable, usi

Procesul de casă Management Curățenie ("om de serviciu inteligent", "casa")

Activa sau dezactiva diferite aparate electrice

Verificați - dacă gazdele au adormit, iar dacă este posibil pentru a opri aparatele

Noțiuni de bază să știu de oameni și definindu-le în cadrul sistemelor de casa

Sisteme de monitorizare și control, utilități, încălzire, apă, gaz, electricitate

Perdele si jaluzele automate

Distributie si iluminat de control

Costurile economisire pentru încălzire, energie electrică, gaze și apă

Alerta asupra evenimentelor voce la telefon, SMS-uri pe celular e-mail la Internet, prin difuzoare sau multi-screen TV (PDP).

Elementele sistemului de iluminat


Pe și în afara surselor de lumină cu dispozitive de control
Comutare automată pe și în afara lumina pe senzorul de mișcare
Automată de comutare și în afara luminii de iluminat, sunet, timp, răsărit și apus de soare, în funcție de pe coordonatele de localizare

Lumina reglabil infinit cu dispozitive de control

Smooth și se stinge lumina atunci când se lucrează cu sistemul home theater

Ajustarea automată a nivelului de lumină în funcție de lumina sau scenariile de control de lumină

Scene de lumină pentru a evidenția elementele de interior, tablouri, grupuri de sculptura, fațade, zona de înregistrare, gradina de iarna


Scene de iluminat pentru divertisment, recreere, etc.
Iluminat scene in casa, care simulează prezența de oameni consumul de putina energie
Scenarii de iluminat: un sistem similar pentru a regla rapid și ușor de iluminare pentru a se potrivi ocuparea forței de muncă actual. Puteți programa un script pentru toate ocaziile: mic dejun, cina festiva de familie, etc. Iată câteva exemple de (cel mai des utilizate) scenarii standard, "primire", "gătit", "curățenie", "cocktail", "cina pentru doi", "cină în familie". Toate aceste scenarii includ, folosind sistemul de control acasă sau separat, cu sisteme de control al iluminatului, cum ar fi panoul de control touch screen.

 

 

 

Elementele sistemului de securitate de acasă inteligente

 

 

Controlul deschiderea de usi, ferestre, porti, sticlă spartă, etc. în lipsa de gazde

Controlul deschiderea de usi, ferestre, porti, sticlă spartă, etc. în prezență de gazde, avertizând cu privire la invazia

Verificarea - care este în casa în timpul absenței proprietarului

Mesaje automate în salvare

Evenimente de exploatare forestieră ("Event Log")

Transmiterea de informații cu privire la starea de casa pentru un pager, telefon sau prin internet

"E-paznic" (a participat la lătrat de câine, în timp ce în cazul în care, de exemplu, casa cu două etaje, atunci veți auzi un caine latra la prima la etajul al doilea, dar după un timp pe teren, astfel încât impresia în casă este un caine real)

Transferul de date cu privire la starea casei de pe radio FM de masina ta

Protecție împotriva accesului și implementare a sistemului într-o casă inteligentă neautorizate; protecția împotriva "monitorizare ostile", adică Observând serie de sisteme inteligente de origine cu ajutorul acasă.

Perimetrale ale clădirii, zonele adiacente

Elemente ale unui sistem inteligent de securitate acasă

Verificați - dacă este închis electric, gaz, apă, lumină, etc.

Controlul temperaturii, apei, umiditate, fum

Controlul sticlă spartă, șoc și așa mai departe.

Transmiterea informațiilor despre casa la un pager sau telefon

Sperie animale străine, păsări și așa mai departe.

Zashtorivanie ferestre, atunci când nu există lumina soarelui pentru a proteja mobilier și alte mobilier

Controlul de gaze în garaj și / sau bucătărie

Controlul poluării aerului, apei și așa mai departe.

Controlul deschiderea de uși, ferestre, porți

Controlul ventilație, filtrare

De control și de protecție automată de fum și de foc

Controlul nivelului apei din piscina

De control și de protecție automată de posibile inundații

Controlul accesului neautorizat - de mișcare, sunet, perimetru, ferestre, usi

Monitorizare video a zonelor selectate și zone cu gestionarea arhivelor

Simularea prezenței umane

Prezența simulat de animale

Intruziune în cameră

Elemente de sistem și comunicații de date

Clădire LAN intern

 

Элементы охранной системы умного дома

Acces la internet: linie inchiriata sau retea radio

Internet prin satelit: un singur canal (atunci când sunt disponibile prin antena de satelit numai traficul de intrare și de ieșire de trafic este transmis pe canale de comunicare furnizor de fir) sau dual channel (când de ieșire și furnizor de traficul de intrare transmise de legătură prin satelit)

linie telefonică

Casa de PBX: Instalare de rețea de telefonie detaliate despre conectarea toate componentele casei între ele și cu lumea exterioară. Semnalul se duce în primul rând la centrala telefonică de origine care se ocupă de apeluri telefonice, faxuri și apeluri intercom. PBX poate fi programat pentru a redirecționa apelurile la camere diferite în casă, în funcție de ora din zi

Sisteme de interfonie: ca panouri de perete și interfoane tip de telefon. Conectat la telefon bucătărie CPU, de exemplu, poate face un interfon suna la orice telefon din casa sau toate odată. Puteți utiliza o, așa-numita cameră specială "extra" pentru comunicarea cu un telefon specific în casă. Mesajul dvs. poate fi un sunet puternic si clar de la boxele de toate telefoanele acasă. Și dacă sunt prinși în soneria de la intrare bucătărie, pur și simplu ridica telefonul si sa vorbesc cu vizitatorului; În plus, nu numai că poate auzi, dar, de asemenea, a se vedea ceea ce se întâmplă în jurul casei.

televiziune prin satelit

radio

celulare Telecomunicatii

Vecinii Alert despre incidentul:


- Comunicare radio între case
- Cabluri subterane între clădiri
- Notificare folosind lumini intermitente, far roșu, etc.
- Vecinii și a răspunde la mesaj mașină incep

Comunicarea cu poliția la distanță, ambulanță, pompieri

Comunicarea cu proprietarul casei și l-au avertizat cu privire la incident

Elemente de sistem de monitorizare și supraveghere

Verificarea - care este în casa în timpul absenței proprietarului

Verificați - dacă este închis electric, gaz, apă, lumină

Controlul temperaturii, apei, umiditate, fum

Controlul deschiderea de uși, ferestre, porți

Controlul sticlă spartă, șoc și așa mai departe.

Evenimente de logare

Controlul poluării aerului, apei și așa mai departe.

De economisire a energiei, a apei

Verificați - dacă gazdele au adormit, iar dacă este posibil pentru a opri aparatele

Controlul scurgeri în sistemul de apă

Controlul scurgeri de gaze

Controlați vreme - temperatura, precipitatii, presiunea

Controlul și gestionarea sistemului de încălzire

Transferul imaginilor de pe un monitor de calculator, camere de supraveghere la TV acasă

Gestionați grajduri ploaie și soare, în funcție de puterea vântului.

Ferestre de închidere automată atunci când precipitații sau vânt puternic.

Control automat pe și în afara aparate.

Monitorizarea și raportarea de temperatura dorită în saună.

Monitorizare și e-mail de alertă.

De control și poarta de intrare interfon cu dispozitive de control.

Controlul fluxului de apă.

Controlul temperaturii apei.

De control al calității apei.

Sisteme de control automat ledostaivaniya.

Jaluzele automat de control și electromecanice și jaluzele în funcție de momentul zilei, de iluminat, ma uit la TV

Controlul nivelului apei din piscina

Controlul temperaturii și filtrare a apei din piscine

Funcțiile de urgență și tehnice

Controlul scurgeri de apă cu comunicații de urgență se suprapun - toate bai, întreținere piscină subteran

Controlul scurgerilor de gaz (metan, propan, butan) se suprapun cu comunicații de urgență - bucatarie, sala de cazane, de garaj

Controlul temperaturii și umidității admisibil - grădină de iarnă, ​​pivniță de vinuri, galerie, camera de refrigerare

Controlul de înaltă tensiune și sarcina maximă. Optimizarea energie

Controlul generatorului și de reglementare

Monitorizarea stării unității și echipament industrial cazane cu departamente de servicii de notificare cu privire la cauzele accidentului, cu o listă de echipamente necesare pentru înlocuire

Controlul copii

Dezactivarea jucăriile electronice și de iluminat în Copiilor de la stare de asediu

Casă spune mama care copilul este treaz

Limitarea libertății de acțiune a copiilor în casă în timpul absenței de adult

Blocarea periculoase pentru copii și dispozitive (prize neutilizate, procesor de produse alimentare, etc.)


А что может Умный Дом?

 

De programare și de planificare de evenimente

Memento eveniment

Performanță de funcții într-un timp dat

Funcțiile scenariului

Îndeplinirea funcțiilor în anumite condiții

Evenimente de logare

Noțiuni de bază să știu de oameni și definindu-le în cadrul sistemelor de casa

Zashtorivanie ferestre, atunci când nu există lumina soarelui pentru a proteja mobilier și alte mobilier

Facilitate de service și organizator cu posibilitatea de a selecta data, ora, sursa, de volumul lor (felicitări, ziua de naștere data de neuitat, secretarul personal).

Citirea textului scris pe computer, difuzoarele interne (basme, cărți preferate, e-mail).

Vezi fotografiile trimise prin e-mail sau primite de la aparatul foto, la TV la domiciliu, home theater, computer și dispozitive de control, cu ecrane video.

Secretarul electronic

Elementele sistemului de control și controlul climei

Controlul temperaturii, apei, umiditate, fum

Controlul poluării aerului, apei și așa mai departe.

Sisteme de control de ventilație, filtrare a aerului

Controlul de gaze în garaj și / sau bucătărie

Temperatură, umiditate, scenarii de ventilație

Reglare și control automat al temperaturii aerului in camerele

Corecție automată și pentru a menține o temperatură optimă, în funcție de momentul zilei și de perioada din an

Salvarea de control al temperaturii în funcție de modul de ora din zi, ferestrele deschise, sau lipsa de oameni în casă

Reglarea podele încălzite

Elemente de sisteme audio și video, casa inteligentă

Home Theater

multiroom

Muzică digitală și de streaming audio în fiecare cameră (în funcție de disponibilitate la cabana sau un apartament configurat corect LAN). Vă permite să: - asculta muzica de pe hard disk; - Ascultați muzica de pe Internet în format de streaming audio; - Ascultați radio prin internet; - Creați-vă propriul post de radio emisie virtuala doar muzica preferată; - Conectați calculatorul cu multiroom

Evenimente însoțitoare diferite asteptare

Propagare a sunetului în camere

Distribuția video în incinta

Transferul imaginilor de pe un monitor de calculator, camere de supraveghere la TV acasă

Transmisie semnal de la o sursă de imagine (VCR, DVD, camera video, interfon,) pe televizoare, monitoare, atingeți panouri amplasate în camere diferite ale casei

Transmisie semnal de la o sursă audio (radio, VCR, DVD, interfon, telefon, microfon, CD-player) la difuzoarele instalate în camerele casei, linia de telefon, interfon

Selecție independent de sursa de sunet și imagine pentru fiecare cameră cu dispozitive de control

Voce anunțuri și de vorbire de comunicare între diferite camere ale casei, prin difuzoarele încorporate și panouri de comandă microfon

Comutarea telefonul în modul difuzor built-in difuzoare

Serviciu: un mesaj că este timpul să te ridici vocea sau cu melodiile preferate

Organizator: memento voce și / sau pe ecranul TV a înregistrat note vocale

Elemente ale sistemului de îngrijire a animalelor de companie

Alimentare automata de animale si pesti

Automate Pet Usi

Toalete automate de curățare pentru animale de companie

Animale de companie recunoaștere

Gestionați alimentatoare pentru animale de companie pe un program.

Elemente de sistem de îngrijire gazon și grădinărit

Programabile gazon irigare

Controlul intensitate pas de irigare în funcție de cantitatea de precipitații (umiditate)

Tunderea gazonului automat

Udarea plantelor în seră și în teritoriu în funcție de un anumit algoritm, nivelul de umiditate a solului, intensitatea luminii.

 

 

Pentru a controla utilizarea:Panou încastrat - indică starea obiectului și de management, specializată în perete (sau un panou de control central) panou programabil. Pentru comunicarea cu dispozitivul de comandă poate fi utilizat de radio.

 

va urma

 

 

А что может Умный Дом?    Мифы и реальность ...

 

Sursa: internet, http://offline.business-magazine.ru,

http://www.housecontrol.ru, http://www.realdom.ru, www.paza.md


AcasăAcasă

New products

No new products at this time