Categorii

Specials

All specials

Android 5.0 Lollipop

Detalii despre upgrade-ul platformei scară

Android 5.0 Lollipop

 

 

Google a declarat in mai multe detalii despre noua versiune a sistemului de operare Android în urmă cu câteva luni, dar nu a spus cum va fi numit, așa că a trebuit să se mulțumească cu doar Android L. În luna octombrie, avem, în sfârșit, denumirea și versiunea numărul. Android 5.0 Lollipop (acadea) este o schimbare seismică în proiectarea sistemului de operare și funcții. E timpul să ne spună mai multe despre cel mai mare eliberarea de Android, care a adus cu sine o serie de caracteristici uimitoare.

 


 

Diferențe semnificativeGoogle a trecut de design a fost cunoscut sub numele de Xolo, acum succesorul său ajunge Stivuitoare Design. El a fost deja demonstrat pe deplin în versiunea preliminară (Preview Developer), în cazul în care Google și-a actualizat principiile de proiectare pentru dezvoltatori, astfel încât acestea să poată începe să creeze aplicații într-un mod nou. Odată cu lansarea Lollipop Google subliniază permanența de experiență pe diferite dispozitive.

De la smartphone la tabletă, de la ceasuri la masini, de la console de televizoare peste tot va fi Android Lollipop. Desigur, în cazul în care producătorul dispozitivului participa pentru a elibera o actualizare pentru aceasta. Producătorii vor putea în continuare să creeze cochiliile lor, dar Google încearcă să ofere o interfață de utilizator vie OEM-producătorii vor fi greu de învins. De exemplu, culoarea a cererii din titlu va fi mutat la bara de stare (în cazul în care dezvoltatorul acceptă), și de aceeași culoare este apoi afișată în antetul pentru a comuta aplicații. OEM-producatori dori să modifice comutatorul, dar de ce o fac acum, ceea ce face dificil de a lucra cu noile funcții de interfață util?

 

Android 5.0 Lollipop

 

O versiune preliminară a Android L a venit într-un moment când nu a existat aproape nici o cerere cu o nouă interfață de testare a materialelor. Acum, această problemă în trecut. Primăvară nu era încă clar cât de important și atractiv pentru Android 5.0 va fi animația. Dezvoltatorii au încercat să vină cu modalități de a arăta toate butoanele subtile si panouri Lollipop pe dispozitivele cu versiunea de KitKat, dar înconjurat de cele mai Android 5.0 apps arata uimitor. Modele UI actualizate și SDK viitor pare foarte atractiv.
De viață a bateriei îmbunătățită


Android-telefoane au suferit mult timp de la problema de durata prea scurta de muncă cauzate de comportamentul cererii Sunt în fundal. Orice cerere se poate obține privilegiul de a activa dispozitivul și țineți-l într-o stare activă (wakelock). Aceasta este o caracteristică importantă a platformei, dar uneori erori în codul de aplicație sau incompatibilitățile minore duce la faptul dispozitivul este prea lung pentru a intra în modul Sleep. Android 5.0 ar trebui să rezolve această problemă, oferind întâmplător informații mai detaliate despre atunci când este timpul pentru a încărca dispozitivul.

Android 5.0 Lollipop

 

Google oferă, de asemenea, modul de economisire a energiei. Nu este încă un astfel de detaliu, cum ar fi Samsung sau dispozitive HTC pe firmware-ul lor, dar acest lucru este doar începutul. Puteți limita sincronizarea datelor de intrare în fundal și luminozitatea ecranului atunci când taxa se apropie de final. Acest mod are aceleași parametrii de bază ca și în versiunea preliminară, dar pot fi mai bine reglat.

Meniul este utilizarea bateriei a fost complet refăcut cu o grafica mai buna, care conține informații despre aplicațiile și procesele cauza consumului de energie. Ai, de asemenea, o estimare a de viață a bateriei rămasă bazat pe modelele actuale și anterioare de utilizare a dispozitivului și timpul până la sfârșitul anului de aplicare a taxelor atunci când este conectat la o sursă de alimentare. Acest lucru este deosebit de util pentru dispozitive cu QuickCharge 2.0 de Qualcomm, cum ar fi Nexus 6 (în cazul în care aceasta se numește Turbo încărcător).
aviz

Sistem de actualizare de notificare a fost una dintre inovațiile cele mai touted versiune preliminară a noului Android. Întreaga aspectul notificărilor variază de la un acces facil la ecranul de blocare, modificare, meniul vertical și noua notificare plutitoare, care apare în partea de sus a ecranului.


Modificări în programul și avize introducerea erau deja cunoscute de la versiunea preliminară, dar nu mai puțin demn de atenție și sunt acum. Widget-uri bloca ecranul din stânga Android, care a fost în valoare de compromisul. Extrem de popular nu sunt utilizate, precum și de acces facil la notificări chiar pe dispozitivele blocate va fi foarte util. Un click pe notificare, și puteți debloca aplicația dispozitiv corespunzător.

Anunțul finală a Android Lollipop a adus cu el de mai multe caracteristici noi notificări. Pe de o parte, se va desfășura notificările inteligente de sortare prin e-mail-la contacte sau aplicații. Deci, un mesaj text de la un iubit-o de contact va fi amplasat pe notificările de top și enervant de jocuri sociale se derulează (poti chiar inchide de tot).

De asemenea, nou este în prim-plan. Slider volum are o setare pentru a limita notificările numai cu privire la aspectele importante. Deci, va fi nevoie de un mesaj text, precum și alte notificări vor fi respinse. Se pare ca setările avansate "Nu deranjați" de la versiunea preview, doar mult mai sofisticate.
Securitate

Sistemul Android dobândite activat de criptare implicit nu este prea mulțumit cu poliția. Puteți cripta dispozitivul Android, și acum, într-o versiune anterioară, dar în practică este destul de periculos. Va trebui să conectați aparatul la rețea și lăsați-l să își facă treaba timp de cel puțin 30 de minute. În cazul în care ceva nu merge bine, datele pot fi pierdute pentru totdeauna.


Android 5.0 Lollipop

 

Pe Android 5.0, tot ceea ce se întâmplă în mod automat, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea de date în cazul în care telefonul este pierdut sau furat. Chiar dacă aveți un ecran de blocare, datele necriptate pot fi accesate prin diferite ocolurile, dar pentru a sparge criptarea utilizate pe Android va fi foarte dificil.

Dacă pierdeți telefonul, o nouă versiune de Android vine la protecția resetare la valorile implicite sau pentru a comuta Legea lui Jacob. Această caracteristică opțională, astfel încât să nu funcționează în mod automat, la fel ca în iOS. Puteți seta telefonul sau tableta pentru a solicita numele de utilizator și parola Google, pentru a provoca ștergerea completă a sistemului. Acest lucru înseamnă un dispozitiv pierdut sau furat pe Android Lollipop inutil pentru toată lumea în afară de tine.

De asemenea, Google a confirmat faptul că scurgerea de versiunea de Android vine funcției inteligent de blocare. Acest lucru a fost discutat la I / O în 2014, dar în versiunea preliminară a funcției nu a fost. Inteligent de blocare - o modalitate de a dezactiva automat ecranul de blocare sigur atunci când într-o pereche de piste de încredere dispozitiv Bluetooth. De exemplu, puteți forța ceas Wear Android trece automat ecranul de blocare atunci când vă conectați. În cazul în care conexiunea este pierdut, smartphone-ul va cere o parolă din nou. Puteți face același lucru cu tracker de fitness sau Bluetooth-cască.


Runtime și performanța

Nu de mult de știri legate de modificările de nivel scăzut și suport hardware pentru intalniri pe care și versiunile de dezvoltare pentru dezvoltatori. Este firesc ca în ultimul moment, în acest sens, nu sa schimbat nimic. Runtime Dalvik a venit la Android 5.0 pentru a înlocui ART. Acest lucru înseamnă mașina virtuală care convertește Java cu codul nativ, a devenit mai rapid și mai eficient, ceea ce este bun atât pentru dezvoltatorii de aplicații și pentru utilizatori.

De asemenea, de notat este suportul pentru procesoare pe 64 de biți. Noul Nexus comprimat 9 va avea un cip pe 64 de biți Nvidia Tegra K1, dar Nexus 6, nr. Diferența este mică, dar Google va lansa versiunile pe 64 de biți ale cererilor lor, Gmail, Hărți și altele. Aplicatii pentru ARMv8 64 de biți au, de obicei, o sursă mai pură și mai puține lag inexplicabile. În general, dacă aveți un dispozitiv pe 32 de biți, nu veți pierde într-adevăr mult.


Sprijin Camera

Poate că una dintre îmbunătățirile cele mai subestimate Android 5.0 este o nouă versiune a API pentru aparatul de fotografiat. Acest lucru este important pentru cei care nu doresc să fie dezamăgit de calitatea dispozitivelor de imagini ce pot fi înregistrate. Aproape fiecare telefon in aceste zile foloseste un senzor de imagine de calitate (care produc de multe ori Sony). Motivul pentru care unele telefoane ca Moto X, au un aparat de fotografiat relativ slab nu este în hardware-ul. Aceasta este o problemă de software, și poate rezolva această problemă Lollipop.

Algoritmi de procesare a imaginii sunt extrem de complexe și costisitoare pentru companiile care le dezvoltă. Samsung și Sony au o vastă experiență în procesare a imaginii, astfel încât acestea să poată stoarce din celulele lor o performanta foarte bun. Unii producători de tehnologie licențiat-OEM fac același lucru. Dacă rezultatele nu sunt bune, oamenii deja nu se poate face nimic. Aplicații de la terți nu au acces complet la hardware-ul în KitKat și versiunile anterioare, astfel că tot ce pot face este de a re-proces imaginile in format JPEG cu filtre inutile. De aceea, camera built-in aplicare, acesta este de obicei mai bine descărcat de pe Play Store aplicații.

Deci, cum face toate acestea se schimbă noul API în Android 5.0? Cererile pot accesa acum hardware-ul cu setările corespunzătoare pentru senzori, lentile, modele de zgomot și informații optice. Cererile vor fi capabil de a capta fișiere RAW de la senzorul și le prelucrează, sau să dea afară fișiere RAW, iar apoi utilizatorul va decide ce să facă cu ele. Dezvoltatorii pot pune în aplicare propria tehnologie pentru a profita din plin de caracteristici hardware. Această schimbare se poate transforma o camera mediocra in excelentă cod doar o caravana.

Другие маленькие хитрости и заключение

Cea mai nouă versiune de Android are o multime de ajustări mici și funcționalitate. Ai putea spune Google a avut o revizuire completă a sistemului, precum și rezultatele și îmbunătățirile sale sunt văzute peste tot. De exemplu, pentru a îmbunătăți prima lansare a sistemului de operare. Mai degrabă decât intră într-un cont Google și rugați-vă sincronizarea de aplicații și date deținute în mod corespunzător, puteți configura instantaneu totul, conectarea vechi telefonul smartphone cu noul prin NFC. Puteți utiliza, de asemenea, NFC pentru a partaja fișiere direct cu alte dispozitive Beam - înainte de a fost posibil pentru a face schimb de imagini numai.

În previzualizarea a fost prezentat un nou tastatură Android, dar de intrare de voce în versiunea 5.0, de asemenea, devine crescut. Dispozitivele care au un procesor special de semnal digital (ca Nexus 6 și 9) sunt în măsură să aștepte în mod constant pentru o comandă vocală OK Google, chiar în timp ce în modul sleep. Acesta este unul dintre cele mai interesante aspecte ale moto X, și acum datorită noului sistem, sa mutat la o varietate de alte dispozitive. Android 5.0 împrumută, de asemenea, mai multe caracteristici Motorola, cum ar fi picioarele automat dispozitivul de dormit atunci când este luat în mână, sau apăsați de două ori pe ecran. Aceasta depinde de disponibilitatea de hardware special, funcția amintind pe display Moto Moto X.

 

Android 5.0 Lollipop

 

Lansarea oficială a Android 5.0 Lollipop va dura aproximativ două săptămâni. Producatorii de dispozitive, cum ar fi Samsung si LG, va pune în aplicare în Android 5.0 funcții proprii - sperăm, cu mai mult har decât înainte. Primele telefoane deblocate vor fi actualizate, iar apoi vinde contractelor de operatori (care este comună în Occident). În așteptare pentru Android 5.0 Lollipop pentru majoritatea utilizatorilor vor dura câteva luni, dar sistemul este în mod clar o valoare de ...

 

 

Coduri de inginerie pentru Android

(ATENȚIE - periculos pentru smartphone-ul)

 

Инженерные коды для Андроид

 

Mulți utilizatori de smartphone-uri si tablete Android nu sunt nici măcar conștienți de existența așa-numitele inginerie sau servicii coduri. Coduri de servicii pentru smartphone-uri și telefoane convenționale au apărut mult mai devreme decât prima versiune publicată a sistemului de operare Android. Acestea sunt destinate în primul rând pentru ingineri, centre de servicii și utilizatori avansați, așa că vreau să-i avertizeze cititorii: dacă nu știți ce acest cod, nu ar trebui să intre, și dacă tot decideți să introduceți codul, faceti pe propriul risc. Este în valoare de vedere înainte de a introduce un cod pentru "Android", deoarece Acest lucru poate duce la pierderea de date partiale sau complete și deteriora aparatul. Dacă vă decideți să utilizați codurile, să ne uităm la fiecare cod de inginerie detaliu:

*#06# — Узнать IMEI;

*#*#4636#*#* — Сведения и настройки;

*#*#8351#*#* — Voice Dialer Logging Enabled;

*#*#4636#*#* — Этот код может быть использован для получения интересной информации о телефоне и аккумулятора. Он показывает следующие 4 меню на экране:
- Информация о телефоне;
- Информация об аккумуляторах;
- Статистика аккумулятора;
- Статистика использования.

*#*#7780#*#* — Этот код сбрасывает следующие настройки на заводские: - настройки Вашего Google-аккаунта, хранящиеся на Вашем смартфоне; - данные и настройки системы и приложений; - загруженные приложения. Код НЕ удаляет: - текущие системные приложения и приложения поставляющиеся со смарфоном; - данные на SD карте (фото, видео и т.д.). PS: Перед тем, как сбросить настройки смартфон запросит подтверждение, так что до самого последнего момента у Вас будет шанс передумать.

*2767*3855# — Подумайте прежде, чем вводить этот код. Этот код используется для заводского форматирования, то есть, запускает удаление всех файлов и настроек включая те, которые хранятся во внутренней памяти. Так же он переустанавливает прошивку смартфона. PS: После введения кода есть только один путь назад — быстро вытащить батарею и начать восстановление данных через ПК.

*#*#34971539#*#* — Этот код используется для получения информации о камере телефона. Он показывает следующие четыре параметра:
- Обновление прошивки камеры в образ (не пытайтесь повторить этот вариант);
- Обновление прошивки камеры на SD-карте;
- Получить версию прошивки камеры;
- Посмотреть сколько раз обновлялась прошивка.
ВНИМАНИЕ: Никогда не используйте первый вариант, в противном случае ваша камера телефона перестанет работать, и придется нести телефон в сервисный центр для переустановки прошивки камеры.

*#*#7594#*#* — Этот код может быть использован для изменения режима кнопки «Отбой / Вкл.Выкл.». По умолчанию, при длительном нажатии кнопки, будет показан экран с предложением выбрать любой вариант: «Переключиться в беззвучный режим», «Режим полета» или же «Выключить смартфон».
Вы можете изменить предложенные варианты используя этот код. К примеру, можно сделать так, чтобы телефон сразу же выключался, без выбора из меню нужного варианта.

*#*#273283*255*663 282*#*#* — Код открывает экран копирования файлов, на котором можно сделать резервные копии своих данных (фото, аудио и т.п.)

*#*#197328640#*#* — Этот код можно использовать для входа в режим обслуживания. Вы можете запускать различные тесты и изменять настройки в сервисном режиме для WLAN, GPS и Bluetooth;

*#*#232339#*#* или *#*#526#*#* или *#*#528#*#* — WLAN (используйте кнопку «Меню» для запуска различных тестов);

*#*#232338#*#* — показывает MAC адрес WiFi;

*#*#1472365#*#* — GPS-тест;

*#*#1575#*#* — Еще один тест GPS;

*#*#232331#*#* — Bluetooth- тест;

*#*#232337#*# — Показывает адрес устройства Bluetooth;

Коды для запуска различных заводских тестов:

*#*#0283#*#* — Пакетные Loopback;

*#*#0*#*#* — LCD-тест;

*#*#0673#*#* или *#*#0289#*#* — Мелодия-тест;

*#*#0842#*#* — Устройство тест (тест вибрации и подсветки тест);

*#*#2663#*#* — Сенсорный экран, версия;

 

Sursa: internet, http://www.winline.ru


AcasăAcasă

New products

No new products at this time