Categorii

Specials

All specials

 

Sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS)


 

Источник бесперебойного питания или ИБП (UPS)

 

De alimentare cu energie neîntreruptibilă sau UPS (UPS) - unitate, a cărui activitate este menită să asigure alimentare regulată aparate noastre.


Din numărul mare de aparate electrice de uz casnic poate distinge un mic grup de cei care sunt utilizate în jurul ceasului. Sunt dispozitive care au nevoie special de stabil, și cel mai important putere neîntreruptibilă:

servere;
sistem de încălzire autonomă
Pompe (pentru alimentare cu apă în carcasă);
sistem de alarma si supraveghere video;
Sisteme de protecție împotriva incendiilor;
sisteme de comunicare (telefoane fără fir, posturi de radio).


Desigur, oprirea de lucru al oricare dintre aceste aparate vor aduce o mulțime de probleme. Cele mai multe cazuri de deconectare de alimentare cu energie electrică cade pe timpul iernii. Într-adevăr, din cauza consumului crescut de energie, companie de alimentare nu poate oferi întotdeauna o sursă de alimentare stabilă în rețea. Oprirea cazanului duce la cheltuieli financiare considerabile.

 

Principalele tipuri de UPS:
rezervă
Linia Interactive UPS;
UPS conversie duble

 

Источник бесперебойного питания или ИБП (UPS)

 

Întreruperile de energie sunt foarte familiar pentru întreaga populație a țării noastre. Acest fenomen nu este mai puțin frecvente în mediul urban și, din păcate, în cazul rezidenților suburbane obișnuite. După o lungă tradiție de luptă pentru putere neîntreruptă, proprietarii de case cumpara generatoare pe benzina, diesel sau cu gaz, cu auto sau fără speranța de a se proteja astfel de tirania puterii. Încearcă să înțelegi, deci această idee este bună. Fără îndoială - în valoare de generatorul nu este costisitoare și funcția sa este, în principiu, nu. Dar cu ce costuri? Având în vedere costul ridicat al combustibilului te electricitate este mult mai scump decât off. Calitatea de ieșire este departe de a fi ideale: frecvența nu stabil, "pluteste" amplitudinea tensiunii din cauza sarcină variabilă. Mirosul de evacuare și zgomot din unitatea nu va multumi tu sau oricare dintre vecinii, și servicii de forta de viata scăzut pentru a reflecta cu privire la beneficiile de achiziție.

Să încercăm mergem pe de altă parte, poate că există o modalitate de a rezolva problema într-un mod mai civilizat, fără a afecta mediul înconjurător și propriile nervii? Toată lumea este familiarizat cu astfel de dispozitiv ca un UPS de calculator, poate că există o putere neîntreruptibilă de alimentare de mare, care poate oferi energie electrică pentru întreaga casă?

Unități moderne pot avea o capacitate de până la 18 kW și baterii de capacitate practic nelimitate. Astfel, nu are sens pentru a genera electricitate mod barbar de arderea combustibililor atunci când se poate pur și simplu depozitate în baterii și utilizate după cum este necesar. Experiența de operare a sistemelor de alimentare autonome sugerează că utilizați generatorul are sens numai în condițiile "câmp", atunci când nu există nici o putere, la toate, chiar și în acest caz, este recomandabil să se utilizeze un generator în legătură cu UPS, când toată energia generată este transferată consumatorilor și bateria.

 

 

Cum de a alege dreptul de UPS?


În primul rând aveți nevoie pentru a determina capacitatea maximă a UPS-ului din această cifră va depinde în mod direct de costul sistemului. Pune puterea tuturor dispozitivelor utilizate în același timp și se adaugă stocul nu este mai mică de 20%. Nu uita aparatele care conțin în motoarele de compoziție (frigider, aer conditionat, de pompe, arzător cazan) sunt mult mai mari decât valoarea nominală a curentului de prag.

 

Источник бесперебойного питания или ИБП (UPS)

 

Se calculează capacitatea necesară a bateriilor pe baza de consumul mediu de energie și de viață a bateriei este necesar, va trebui să ia în considerare adâncimea maximă de descărcare a bateriei. Pentru bateriile plumb-acid, vă recomandăm stabilire adâncimea de descărcare de cel puțin 25%.

Decide cu privire la tensiunea sistemului, acesta poate fi de 12, 24 sau 48V. Ori de câte ori este posibil, 48B au, reducând astfel curentul în circuitul de joasă tensiune. De exemplu, dacă ai capacitatea bateriei necesar 760Ach, folosiți 4 acumulator 200Ach prin conectarea lor în serie.

Selectați tipul de UPS. Sursa de alimentare pentru întreaga necesitatea de construcție pentru a utiliza UPS cu sine pur ca o ieșire, care va oferi sursa de alimentare de înaltă calitate tuturor consumatorilor, fără pierderi de putere și pericolul de a nu de

Pentru sistemele cu surse alternative de energie necesită un UPS cu un convertor de tensiune hibrid, care permite utilizatorilor să transmită simultan putere din mai multe surse.

UPS a declarat în mod tradițional în volt-amper, și capacitatea de încărcare - în wați (W), care nu este același lucru. Faptul că sarcina este în cele mai multe cazuri non-linear, adică. E. consumată de către curentul de sarcină UPS și tensiunea sunt defazate, ceea ce duce la pierderea de energie și reduce eficiența livrare. Gradul de denaturare care apar în același timp și uniformitatea consumul de energie dispozitiv este de obicei caracterizat printr-un factor de putere. O sarcină tipic pentru UPS - surse de energie secundare impulsuri (de alimentare de calculatoare și alte echipamente), factorul de putere care este 0,65-0,7. Prin urmare, atunci când alegerea UPS de putere în volți-amperi înmulțită cu această valoare. De exemplu, pentru protecția unui calculator modern, cu o putere de 230 de wați necesitatea de a utiliza capacitatea UPS nu mai puțin de 350 VA. Luați în considerare principalele caracteristici ale UPS. Astfel, funcția principală este de a proteja sursa de alimentare.

 

Există nouă probleme de alimentare de bază:


1. pană

2. tensiune dip

3. Surge

4. tensiune minimă

5. supratensiune

6. tranzitorii de comutare

7. interferențelor electromagnetice și de radiofrecvență Abatere

 

8. frecvență

9. distorsiuni armonice

 

Pentru unele stații de lucru de bază non-critice suficient de protecție de la primele trei probleme de alimentare. În astfel de cazuri, utilizează așa-numita off-line (de rezervă) din UPS. Aceste UPS sunt sursa principală de alimentare de rezervă (de la rețea), în caz de urgență (oprire sau scăderea / creșterea tensiunii peste valoarea setată). În cazul în care se întâmplă acest lucru, comutatorul este activat și sarcina trece la alimentare de rezervă de la invertor, baterii. În timpul funcționării normale, sarcina este alimentată direct de la sursa, de obicei, printr-un filtru de zgomot. Deși textul a standardului menționat doar comuta la putere de rezervă, însă, reglementările permit prezența de noduri performante de filtrare si reglarea tensiunii de ieșire a UPS. Avantajul unor astfel de surse (UPS redundante) este o soluție tehnică simplă, și, prin urmare, preț scăzut și de dimensiuni mici. Dezavantajele includ: o mare de timp pentru a trece la energia bateriei (la modelele medie, moderne, aceasta este de aproximativ 4 ms, dar în funcție de natura procesului de încărcare de tranziție la o sursă de alimentare de rezervă poate fi întârziată cu până la 10 ms), lipsa de izolare de la sarcina electrică și incapacitatea de a stabiliza frecvența tensiunea de ieșire. În plus, în cazul în care UPS în rețelele cu abateri frecvente și semnificative de la nominală Acumulator valoarea tensiunii operat într-un mod foarte nefavorabil, prin care durata lor de viață este redusă. In unele cazuri, cum ar fi în birourile unde stațiile de lucru sunt conectate la o rețea locală, în plus față de a proteja împotriva deja protecție eșec tensiune este necesară pentru a reduce sau crește tensiunea. Statisticile arată că pană în rețea - un fenomen destul de rar. Dar eveniment nu mai puțin grav în consecințele lor, dar este mult mai frecventă este rețelele de joasă sau înaltă tensiune (aproximativ 50% din toate problemele în alimentarea cu energie electrică). Aici este necesar de a utiliza UPS linie interactive. Principiul de funcționare a sursă de alimentare neîntreruptibilă interactive (UPS) este identic cu rezerva, cu excepția pentru stabilizarea vitezei a tensiunii de ieșire de comutare de lichidare autotransformatorului. Interactive UPS este folosit pentru a alimenta calculatoarele personale, stații de lucru și servere de fișiere, rețele locale, birouri si alte echipamente critice pentru problemele cu sursa de alimentare. Avantaje: - compact, - eficiență, de - stabilizare etapă a tensiunii de ieșire - tensiune de ieșire sinusoidală. Dezavantajele UPS line-interactive sunt: ​​-no izolare încărcare de la rețea, - complexitatea stabilizarea frecvență a tensiunii de ieșire (pentru cele mai multe dispozitive, din cauza naturii soluției tehnice pentru a realiza acest lucru este imposibil), tensiunea de ieșire -stabilizatsiya din valoarea nominala, mai degrabă mediocră: valoare tipică pentru acest parametru pentru această clasă de dispozitive este cel puțin 5-7 %.

 

Источник бесперебойного питания или ИБП (UPS)

 

Mai mult decât atât, line-interactive UPS ineficiente atunci când se ocupă cu încărcare mare de gradul de neliniaritate. În general, UPS line-interactive asigura un nivel acceptabil de protecție putere și sunt o alternativă mai ieftină pentru sisteme mai complexe concepute pentru a lucra cu defecțiuni sensibil în sarcina electrica. De obicei, dispozitivul de alimentare este fabricat din 250 VA 10000 Pentru loturile de importanță deosebită nevoie de 100% de încredere că totul funcționează. Dublu tensiune UPS conversie ajută la asigurarea că protecția nu va eșua, chiar și pentru o fracțiune de secundă. Principiul de funcționare a aprovizionării on-line de alimentare neîntreruptibilă (UPS) este construit pe o conversie dublă: tensiunea de intrare (110V-300V) este transformat într-o constantă cu ajutorul redresorului, și apoi înapoi la AC folosind un invertor (invertor). On-line UPS este utilizat pentru a alimenta serverele de fișiere și stațiilor de lucru, rețele locale, precum și orice alt echipament, cerințele crescut la calitatea alimentarea de la rețea. Se crede că sistemul on-line este cel mai avansat la soluția dată a proteja pe deplin sarcina de toate problemele de putere existente. Avantaje: - rețea de filtrare complete tensiune de zgomotul și emisiile, zgomotul generat de sarcina nu este trecut înapoi la rețea; - Sarcina "curat" tensiune sinusoidală stabilă în mărime și formă, ca atunci când rulează pe rețea, astfel încât atunci când rulează pe baterii; - Porniți acumulatorul este instantanee, și orice tranzitorii sunt absente. Dezavantaje dublu conversie tensiune UPS - mai degrabă o continuare a meritelor lor: eficiență -Relatively scăzut (aproximativ 88%, iar în dispozitive moderne - 92-97%) -mai mare comparativ cu alte clase de complexitate UPS a circuitelor electrice, precum și ca urmare, de mare preț. UPS din această clasă asigura protecția cea mai sigură de echipamente conectate la problemele de alimentare în care compensează pentru costul de achizitie si instalare. Gama de putere fabricat dispozitive este foarte larg - de la 600 VA la câteva sute de kilovolt-amperi.

 

Sursa: WiKi,  internet,  www.paza.md


AcasăAcasă

New products

No new products at this time