Categorii

Specials

All specials

 

Sisteme de automat de captură video goluri în fotbal.

(Goal VideoControl)

 

EB-163 сирена

 

Două inovații tehnice a debutat la Campionatul Mondial de Fotbal în Brazilia în 2014, acestea au fost deja încercat în "lupta" pe meci de deschidere a turneului, Brazilia - Croația.

Primul dintre acestea este de puțin interes pentru noi - o cutie de "vopsea intermediare", care judecătorul măsoară distanța de la mingea la perete, în penalty-uri (ar trebui să fie nouă metri). Spray alb clar vizibile pe un gazon verde exact un minut, apoi se evaporă. Arbitrii în timpul sezonului de club de know-how global pozitiv: jucătorii au mai puțin de a argumenta și ieftin.

Dar de-a doua - un sistem de automat de captură video goluri în fotbal (Goal Control). A fost testat cu succes în primul rând în timpul o repetiție a Campionatului Mondial - Cupa Confederațiilor FIFA Brazilia 2013. În jurul perimetrului de teren amplasate camerele video care va înregistra poziția exactă a mingea în raport cu linia de poartă. În cazul în care are loc, arbitrul mai puțin de o secundă primi semnal de la un cronometru special. Sistemul constă de obicei din 12-14 camere video.

 

 

Motivul pentru introducerea de control obiectiv a fost un incident în timpul Cupei Mondiale din Africa de Sud 2010, atunci când arbitrul numărat obiectiv net scop englezul Frank Lampard împotriva Germaniei.

La Cupa Mondială a fost un eveniment cu adevărat istoric, care va include toate sporturile enciclopedii. 15 iunie 2014 Brazilia prima minge salt a fost numărat cu ajutorul unor obiective de fixare video. A marcat echipa sa francez la poarta de Honduras. Și ar: elimina factorul uman aici, controverse încredințate de automatizare fără suflet, dar există încă nemulțumiți.

Franța a condus deja cu 1-0 în Honduras, când în minutul 48 Karim Benzema împușcat pe obiectiv.Balonul a lovit bara și a sărit în mâinile portarului Honduras. Valladares nu a putut să-l repara, și a început mingea peste linia de poartă. În cele din urmă portarul "Brazuku" luat mingea și a scos-o afară. Și apoi a apărut întrebarea, și dacă mingea a trecut linia de complet?

 

EB-163 сиренаChiar și obiective autocommit nu se va încheia disputele din fotbal. Franceză antrenorul echipei naționale de Didier Deschamps calmeaza mentor Honduras Luis Suarez (stânga).

 

După un puternic scandal la World Cup 2010 (arbitru din Africa de Sud au numărat scopul Frank Lampard împotriva Germaniei) din lume are astfel un buzz care FIFA ar trebui doar a fost ceva de-a face cu. Şi în cele din urmă în iulie 2012 a fost luat anul la Zurich la o întâlnire la sediul central al FIFA decizie istorică. Preşedintele FIFA Joseph Blatter a rezistat mult timp introducerea de noi tehnologii în fotbal, dar după brut erori judiciare chiar a renuntat. Ulterior, Federaţia Internaţională de fotbal a licenţiat patru sistem, folosit la aceasta Cupa Mondiala, sistemul German GoalControl-4D a primit o licenţă de ultima: după un ochi Hawk (din anul 2005 este folosit pentru turnee de tenis), GoalRef şi Cairos.

 

Cum functioneaza GoalControl?


Toate cele 12 stadioane de hosting FIFA World Cup se potrivește în Brazilia, 14 sunt dotate cu camere speciale de mare viteză, fiecare. 7 camere la fiecare poartă. Camere sunt instalate sub acoperișul stadionului, un sistem informatic conectat la procesarea imaginii și este trimis la 500 de imagini pe secundă.

În această cameră video este filtrat toate obiectele "inutile" (jucători, arbitri) și a vedea numai mingea. Ei se văd într-o imagine tridimensională, iar în cazul în care mingea trece complet de linia de poartă, imediat smart-ceasul de pe mână arbitru semnal vibratoare este trimis cu cuvântul "Goal".

Prin urmare, arbitrul brazilian și a arătat atât de repede la centru. El "Goal Control" este tot raportat.

Sistemul Hawk-Eye ("Hawkeye"), are aproximativ același model, celelalte două (GoalRef și CAIROS) amenajat un pic diferit: ei definesc goal, folosind senzori speciali construit în tijă, grinzi și bile. Ele sunt mult mai ieftine. Companie de software GoalControl, de exemplu, a cheltuit 200.000 de euro pentru a instala echipamentul lor pe stadioane braziliene. Și serviciul acest echipament în valoare de un alt 3000 pentru fiecare meci. Cu toate acestea, ea a fost cea care a fost ales. Deși mingea oficiala a campionatului este fabricat de către Adidas, și ei au fost mult timp în măsură să producă bile cu senzori extrem de sensibile. Cu toate acestea, nu toți jucătorii sunt bile de gust.

 

 

Între timp, Director al audiovizualului Cupa Mondială Francis Tellier a declarat video tehnologie fixarea ofsaid poate fi emis în orice moment, ca un punct de vedere tehnic a fost posibil. Ne putem aștepta doar FIFA va continua punerea în aplicare a de înaltă tehnologie din fotbal. Mai ales scandaluri anulate din cauza goluri ofsaid controversate deja la aceasta Cupa Mondiala scris foarte mult.

 

 


Potrivit presei străine,

http://www.mk.ru

 

.......................................................................................................................................


AcasăAcasă

New products

No new products at this time