Categorii

Specials

All specials

Primul Tablet: voluminoase și costisitoare

Планшеты 90-х: громоздкие и дорогущие

Astăzi, tablet PC-uri sunt în mare a cererii în rândul tinerilor și generațiile mai în vârstă, de multe ori cu ajutorul dispozitivului de muncă. Cu toate acestea, această popularitate a fost rezultatul eșecului de utilizatorii de netbook-uri și laptop-uri în favoarea mai multe gadget-uri portabile, cu un ecran tactil, tendințele de creștere a schimba PC-uri pentru tablete este clar vizibil doar în ultimii ani.

În zorii de apariția primelor prototipuri ale tablete, aceste dispozitive sunt foarte dificil de a fi numit un telefon mobil, în sensul modern al valorii și costul unor dispozitive nu a fost doar mare și prohibitive. În plus, lipsa de masă semnificativă și de viață a bateriei acceptabil făcut plăci și a făcut cumpărător nerevendicate.


Primul tablet GRidPad : "Greu - e bine. Greu - se fiabil. » ©

Modelul GRidPad, prezentat în 1989, a fost amintit mai presus de toate, care este oficial primul dispozitiv mobil din aceasta clasa. Cât de ciudat ar suna, dar dezvoltatorii au poziționat exprimat de eticheta de preț pe acest model este destul de acceptabil pentru cumpărător medie american, deși costul nu a fost bugetul.

Dispozitiv a fost fabricat la comanda Grid Systems Corporation de către Samsung. Greutatea tabletei a fost de peste 2 kg, iar grosimea a fost egal cu 3,6 cm apariția sa pe piață este considerat a fi destul de succes, în ciuda tuturor problemelor inerente care însoțesc pionierii cu un complet nou gadget pentru sectorul de consum.

Caracteristicile tabletei au fost apoi la nivelul corespunzător:

Afișaj monocrom de 10 inch, cu o rezolutie de 640 × 400 pixeli;
80C86 procesor cu o frecvență de 10 MHz;
1 MB de RAM;
Capacitate de stocare amovibil de 256 sau de 512 kilobiți.


Dacă astăzi este memoria internă a tabletei poate fi de multe ori ușor crescut cu un card microSD de până la 128 GB, în aceste zile GRidPad dezvoltatorii oferit pentru a vă conecta la urmașii lor separate, hard disk de 20 MB. Cu toate acestea, în acest caz, nu numai că mărește costul plăcii, ci și pentru a crește de 1.36 kg și masa sa estimat. Despre Android în 1989 nimeni nu a auzit, astfel ca fluidul de lucru folosit o versiune modificata de DOS 3.3, interfata care ar putea răspunde la comenzi atunci când se utilizează stylus-ul de pe ecranul tactil.

Pret pe GRidPad a fost desemnat la 2370 dolari sau 3000 dolari. Versiunea mai scump inclus, de asemenea, software-ul. Deși în comparație cu alte dispozitive comprimat se poziționează ca fiind destul de accesibil pentru mulți dispozitiv, costul relativ ridicat nu a împiedicat punerea în aplicare a GRidPad 10 de mii de modele deja în 1990. Potrivit rapoartelor, sa bucurat de mare popularitate lucrătorii comprimat de Chrysler si Armata Statelor Unite. Pentru acesta din urmă a fost lansat GRidPad modificare separat, al cărui trup se face nu din plastic și din aliaj de magneziu rezistent la impact. Gadget tehnologic cu convenabil stylus-pen dovedit a fi un mare ajutor în inventar și alte operațiuni de rutină.

Atari STPad: comprimat, care a rămas prototip

Chiar și o serie de proiecte foarte promițătoare și interesante, fără sprijin financiar adecvat și publicitate nu sunt întotdeauna în măsură să pună în practică. Această situație a afectat, de asemenea, comprimat Atari stylus-ul, al doilea, care a fost numit Atari STPad.


Планшеты 90-х: громоздкие и дорогущие

 

A demonstrat în 1991 Tablet-PCt, primit la dispoziția celebrul 68000 de la Motorola și 1 MB de RAM, confruntat cu probleme tehnice legate de recunoașterea de intrare atingere. Modelul a fost finalizată doar cardurile de memorie detașabile, ștergerea din caietul de sarcini hard disk.
În rolul de sistemul de operare este un software Atari de proprietate, care a fost, de asemenea, modificat în continuare pentru a lucra cu stylus cu fir. Din păcate, pentru a ajusta producția din cauza dezvoltatorilor tehnice dificultăți Atari STPad nu a reușit.


Toshiba T100X: 16 nuanțe de gri și Windows 3.1 pentru 3500 dolari


Patru ani mai târziu, după prezentarea GriDPad lumina a văzut dezvoltarea unul dintre giganţii industriali japonez companie Toshiba. Computer comprimat numit Toshiba T100X ademeniţi de pe piaţă în anul 1993, an Japonia a fost disponibil sub mai multe consoană numit DynaPad.

Планшеты 90-х: громоздкие и дорогущие

 

Inginerii de la Land of the Rising Sun a fost capabil de a reduce in mod semnificativ dimensiunea dispozitivului, creând un dispozitiv cu adevărat compact și portabil pentru timpul său. Greutate DynaPad fost deja 1.5 kg, și ca "inima" a tabletei a fost folosit Intel 386 cip cu o frecvență de ceas de 25 MHz, care este de 2,5 ori mai mari decât cele măsurate în GriDPad. Comprimat de la Toshiba se putea lăuda:

rezoluție de 640 × 480 pixeli pentru ecranul de 9.5-inch, capabil să afișeze 16 nuanțe de gri;
4 MB de RAM;
hard disk cu o capacitate de 40 MB;
baterii nichel-metal hidrură avansate tehnologic, care să permită tableta de a lucra pentru două-trei ore, fără reîncărcare;
sistem de operare Windows 3.1.

Platforma de presetare a fost, de asemenea, adaptat pentru o utilizare ușoară, folosind stylus-ul. Pret pentru Toshiba T100X nu este de a face disponibil pentru "aproape toți", ca și în cazul GriDPad, și a fost de 3,499 dolari.


Fujitsu stilistice 1000: Evolution premium marca tablete, care a luat startul în 1996

Stilistic Seria cunoscut cititor 3DNews prin modificarea în mod regulat modele de această linie high-tech de tablet PC-uri producător japonez. Primul model de producție Fujitsu poate fi considerată "o mie", modelul, care, de asemenea, nu a fost diferita de preț prea uman și sa concentrat doar asupra clienților corporativi și segmentul de afaceri.


Планшеты 90-х: громоздкие и дорогущие

 

Ar trebui remarcat faptul că Fujitsu Stylistic 1000 încă în mod semnificativ diferit de concurenții săi, așa cum a fost echipat cu o alegere, fie de un ecran monocrom de 8 inch, cu o rezoluție de 640 × 480 pixeli, sau similar în dimensiune ecran cu cristale lichide, cu o matrice pasivă (CSTN), reflectând 256 de culori diferite.
Responsabil pentru executarea de cip procesor de la AMD 486DX4 cu o frecvență de funcționare de 100 MHz. Tandem-l pentru a alege un cumpărător ar putea efectua 8-40 MB de RAM. Informații magazin poate fi avut pe 340-MB dispozitiv hard disk și transfer de date, folosind portul built-in IR. Dimensiuni Fujitsu Stylistic 1000 abordat treptat de mai multe valori de telefonie mobilă: grosime a fost de 40 mm, dar greutatea este de 1.7 kg depăși ușor această valoare în considerare de mai sus Toshiba T100X.

De lucru cu un stylus poate fi într-o versiune optimizată de Windows 95, care este în prezent utilizatorul poate vedea deja în versiunile colorate. Pe lista de prețuri de la Fujitsu Stylistic 1000 a fost tipărită cantitate 2,900 dolari (probabil vorba de modelul de bază, fără afișaj color).

 

Sursa: www.3Dnews.ru și al.


AcasăAcasă

New products

No new products at this time